4 pers.
2 økologiske appelsiner
1 økologisk citron
3 spsk. eddike
2 spsk. melis
1 spsk. curacao-likør
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. ribsgelé
kartoffelmel, smør, salt, peber
250 g båndspaghetti
Skræl appelsiner og citroner, og skær den ”hvide hud” af. Pres saften af det afskårede. Skær appelsin- og citronskaller i fine strimler. Læg dem i en gryde med koldt vand, og bring i kog – koges ca. 3 min. og drypper af. Skær frugtkødet i små stykker. Smelt smør og melis til lys karamel. Tilsæt frugtsaft og eddike. Rør i det, og lad det simre.
De 2 cm tykke kalvebrystskiver drysses med salt og peber og vendes i mel. Brunes i smør i en gryde og lægges i et ildfast fad. Hæld stegesmørret over, og sæt det i en 175° varm ovn i 1 time. Kog gryden af med 1/4 l vand, der hældes over karamellen. Jævn med kartoffelmel rørt ud i curacao, og tilsæt ribsgelé. Lad småkoge, og tilsæt appelsin- og citronstykker.
Dæk kødet med frugten, drys med skallerne, og hæld saucen over. Giv grønsager til.