Kalvebryst i fad

4 pers.4 skiver magert kalvebryst2 økologiske appelsiner1 økologisk citron3 spsk. eddike2 spsk. melis1 spsk. curacao-likør1 spsk. kartoffelmel1 spsk. ribsgelékartoffelmel, smør, salt, peber250 g båndspaghetti Skræl appelsiner og citroner, og skær den ”hvide hud” af. Pres saften af det afskårede. Skær appelsin- og citronskaller i fine strimler. Læg dem i en gryde med koldt vand, og...

4 pers.

4 skiver magert kalvebryst
2 økologiske appelsiner
1 økologisk citron
3 spsk. eddike
2 spsk. melis
1 spsk. curacao-likør
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. ribsgelé
kartoffelmel, smør, salt, peber

250 g båndspaghetti

Skræl appelsiner og citroner, og skær den ”hvide hud” af. Pres saften af det afskårede. Skær appelsin- og citronskaller i fine strimler. Læg dem i en gryde med koldt vand, og bring i kog – koges ca. 3 min. og drypper af. Skær frugtkødet i små stykker. Smelt smør og melis til lys karamel. Tilsæt frugtsaft og eddike. Rør i det, og lad det simre.

De 2 cm tykke kalvebrystskiver drysses med salt og peber og vendes i mel. Brunes i smør i en gryde og lægges i et ildfast fad. Hæld stegesmørret over, og sæt det i en 175° varm ovn i 1 time. Kog gryden af med 1/4 l vand, der hældes over karamellen. Jævn med kartoffelmel rørt ud i curacao, og tilsæt ribsgelé. Lad småkoge, og tilsæt appelsin- og citronstykker.

Dæk kødet med frugten, drys med skallerne, og hæld saucen over. Giv grønsager til.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler