Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Det skal du bruge

Du får ca. 12-14 stk.

50 g gær
1 tsk salt
1 tsk kanel
125 g sukker
200 g smør
6 dl mælk
ca. 1 kg hvedemel

Fyld

100 g marcipan
100 g blødt smør
50 g sukker

Pynt

1 æg
50 g hakkede mandler
4 spsk sukker blandet med 1 spsk kanel

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt, kanel og sukker. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, hældes den over gæren. Rør gæren ud imælkeblandingen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Riv marcipanen ned i en skål. Rør revet marcipan sammen med sukker og smør til en ensartet creme.

Tænd ovnen på 180 °C. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Smør cremen ud pådejpladen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første. Rul nu dejen ud igen, til den er ca. 40 x 40 cm og skær den i 12 strimler, der ca. er 3 cmbrede. Halver hver strimmel i to. Sno strimlerne til en snoning. Drej snoningen til en knude og lægdem på en bageplade med bagepapir.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og kanelsukker. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøles på en bagerist.

Morgenmad - Spis dagen godt i gang

Denne opskrift finder du, blandt mange andre, i bogen Morgenmad – Spis dagen godt i gang, som er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag.

Mest læste artikler