Det skal du bruge
Du får ca. 12-14 stk.
Fyld
Pynt
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt, kanel og sukker. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, hældes den over gæren. Rør gæren ud imælkeblandingen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Riv marcipanen ned i en skål. Rør revet marcipan sammen med sukker og smør til en ensartet creme.
Tænd ovnen på 180 °C. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Smør cremen ud pådejpladen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første. Rul nu dejen ud igen, til den er ca. 40 x 40 cm og skær den i 12 strimler, der ca. er 3 cmbrede. Halver hver strimmel i to. Sno strimlerne til en snoning. Drej snoningen til en knude og lægdem på en bageplade med bagepapir.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og kanelsukker. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøles på en bagerist.
Denne opskrift finder du, blandt mange andre, i bogen Morgenmad – Spis dagen godt i gang, som er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag.