Kartoffelsalat: Hjemmelavet når det er bedst
Kartoffelsalat forbindes af mange mennesker med grillmad og sommer, men den cremede salat egner sig selvfølgelig som lækkert tilbehør hele året rundt. Du kan nemlig tilpasse din kartoffelsalat med lige de krydderurter og grøntsager, som sæsonen byder på.
De mange forskellige varianter af kartoffelsalat
Der findes mange forskellige varianter af kartoffelsalat. Nogle opskrifter anvender mælkeprodukter som syrnet fløde, creme fraiche, ymer eller A38, andre laves på en basis af mayonnaise. Derudover findes der også mere fedtfattige opskrifter på kartoffelsalat, som anvender skyr eller græsk youghurt med lav fedtprocent. Der findes med andre ord mange forskellige muligheder, når du skal gøre din kartoffelsalat cremet.
2 skønne opskrifter på kartoffelsalat
På idényt har vi været så heldige at få liv til at bringe Bianca Hedes 2 skønne opskrifter på kartoffelsalat. De er begge er nemme at lave, og de er også gode til at bruge som dit udgangspunkt for dine egne tryllerier med ekstra ingredienser.
I disse 2 varianter er kartoffelsalatens cremede smag baseret på creme fraiche, der giver en lækker fyldig smag til kartoflerne.
Lav frikadeller som børnene vil elske med denne nemme og lækre opskrift.
1. Kartoffelsalat med creme fraiche, forårsløg og tomater
Denne lækre opskrift på kartoffelsalat laves med creme fraiche og består af forårsløg og tomater, der sammen med kartoflerne giver salaten et lækkert bid. Du kan enten bruge creme fraiche 18 % eller fraiche 9 %. Det er også muligt at anvende syrnet fløde, hvis du gerne vil have en lidt højere syrlighed i din kartoffelsalat.
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 3 dl creme fraiche 18 % eller fraiche 9 %
- 1 spsk. revet peberrod
- 2 bundter forårsløg
- salt og peber
- 2 store tomater
- 1⁄2 tsk. olie
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne til de er møre med et lille bid og lad dem køle helt af
- Snit forårsløg og skær kartofler i skiver og tomater i terninger
- Smag creme fraichen til med den fintrevede peberrod samt salt og peber
- Vend tomater, de kolde, skivede kartofler og snittede forårsløg i dressingen.
- Lad kartoffelsalaten trække i 30 min. inden servering
Udvikl din egen mørbradgryde med denne grundopskrift.
2. Kartoffelsalat med creme fraiche og ymer
Denne lækre opskrift på kartoffelsalat er lavet på en blanding af creme fraiche og ymer tilsat diverse krydderurter og smagsfremhævende ingredienser, der giver kartoffelsalaten en rig smag. Her finder du både det søde, det sure, det bitre og det salte.
Ingredienser
- 3⁄4 kg kartofler
- 2,5 dl creme fraiche
- 2,5 dl ymer
- 2 spsk. revet løg
- 2 tsk. salt
- 1⁄4 tsk. hvid peber
- 2 tsk. sød fransk sennep
- 1 tsk. citronsaft
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. purløg
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne til de er møre med et lille bid og lad dem køle helt af
- Snit persille og purløg og skær kartofler i skiver
- Bland creme fraiche og ymer til en dressing og smag til med revet løg, citron, sennep, salt og peber
- Vend de kolde, skivede kartofler og snittede krydderurter i dressingen.
- Lad kartoffelsalaten trække i 30 min. inden servering.