Efteråret kalder på varm, klimavenlig mad, som vi kan hygge os om. Og det behøver ikke være svært at lave klimavenlig mad, som hele familien kan lide. For de fleste er udfordringen at erstatte familiens yndlingsretter med plantebaserede alternativer. Men det kan være nemmere, end du tror.
Erstat livretterne med klimavenlige alternativer
En del af danskernes favorit-retter findes nemlig også som klimavenlige færdigretter, der kan kombineres med forskelligt tilbehør. Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i familiens livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen.
I sidste uge delte vi Knorrs opskrift på en klimavenlig burger.
Her er endnu en opskrift, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil.
Opskrift I Klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat
Til 2 portioner
Det skal du bruge
- 1 pose vegetariske Knorr Vego Boller i Tomatsauce
- 160g tørre perlespeltkerner (ca. 2 dl.)
- 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon
- 4 håndfulde grøntsager, gerne grønkål, rødløg, forårsløg og tomat, eller hvad du har i grøntskuffen
Tilbehør
- 1 bundt frisk persille
Sådan gør du
-
Skyl perlespelten i lunkent vand og kog den efter anvisning på pakken sammen med en terning Knorr grøntsagsbouillon.
-
Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver.
-
Imens perlespelten koger færdig hældes Knorr Vego Boller i Tomatsauce i en gryde. Bring i kog og lad retten simre i 5 minutter under omrøring.
-
Hæld vandet fra perlespelten og bland den med grøntsagerne.
-
Server Knorr Vego Boller i Tomatsauce med den lune speltsalat og top med frisk hakket persille.
Tip
Knorr Vego Boller i Tomatsauce passer også fremragende til pasta eller madpandekager.