Sådan laver du en klimavenlig chili sin carne

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Alt det kræver er de rigtige retter. Her får du opskriften på en lækker og let chili sin carne med masser af grøntsager og smag fra Knorr. 

De fleste ved, at det er både sundt og klimavenligt at spise flere grøntsager og mindre kød. Når vi står i supermarkedet, er det dog fristende at fylde indkøbskurven med gode, gamle og lette livretter som lasagne, bolognese og chili con carne.

Heldigvis kræver det ikke de store ændringer i hverdagen at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Hvis vi bare ind imellem erstatter noget af kødet i familiens yndlingsretter med plantebaserede alternativer, kan det nemlig være med til at gøre en forskel.

6 uger med klimavenlige opskrifter

Derfor har Knorr udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i vores livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen.

I de kommede uger vil vi dele disse opskrifter med dig. I sidste uge delte vi opskriften på en klimavenlig lasagne, og her får du opskriften på en lækker chili sin carne, som kan være en hjælp til at komme igang med en lidt mere klimavenlig livsstil.

Opskrift på klimavenlig chili sin carne

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 brev Knorr Chili con Carne krydderimix
  • 1 dåse (400g) kidney bønner, eller 250g tørre kidneybønner, i blødsatte og kogte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri sauce kan halvdelen af kidney bønnerne erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
  • 50g røde tørre linser, i blødsatte
  • 1 løg, finhakket
  • 2 fed hvidløg, finhakket
  • 2 håndfulde hakkede eller revne grøntsager, f.eks. gulerødder og rød peberfrugt, eller hvad du har i grøntskuffen
  • 2 spsk. olie
  • 4 dl. kold vand

Tilbehør

  • Creme fraiche 
  • Frisk koriander 
  • Nachos

Sådan gør du 

  • Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg og det pressede hvidløg.
  • Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af. 
  • Tilsæt kidney bønner, tørre røde linser, Knorr chili sin carne krydderimix og vand, og rør godt.
  • Lad saucen koge op og sænk dernæst varmen. Lad retten simre i 15 minutter. Rør engang imellem.
  • Top retten med creme fraiche og frisk koriander, og server med nachos. 

    Læs også vores råvare-guide ‘Kend din chilipeber’

Mest læste artikler