Brændende kærlighed – På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Twitter Print

Denne gamle klassiske ret stammer tilbage fra 1800 tallet, hvor danskene for alvor tog kartoflen til sig. Retten blev dog først kendt som “brændende kærlighed” i starten af 1900 tallet. På dette tidspunt lavede man retten med kød, men denne opskrift har et moderne pift – Her er kødet nemlig blevet erstattet af rodfrugter.

Opskriften er til 4 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 30 min

Det skal du bruge:

  • 1 kg blandede beder eller rødbeder
  • 4-5 rødløg 4 fed hvidløg 40 g smør 1 tsk. tørret timian
  • 1 portion kartoffelmos
  • 1 bdt. purløg Salt, peber

Sådan gør du:

  • Skræl bederne, og skær dem i cirka halvanden centimeter store tern. Pil rødløgene, og hak dem groft. Pil også hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad.
  • Smelt smørret på en stor pande, og lad det brune af. Tilsæt beder, løg, hvidløg og timian, og sautér ved lav til jævn varme under hyppig omrøring, til rodfrugterne er møre, og løgene er karamelliserede. Det tager cirka 30 minutter afhængigt af varmen på panden. Krydr med salt og peber.

Anretning:

Hak purløget, og fordel kartoffelmosen på tallerkner. Top med rodfrugtblandingen, og drys med purløg.

Bog af Nadia Mathiasen "100 Kødfrie Dage" 

Opskriften er lavet af Nadia Mathiasen. Du kan finde mange andre dejlige opskrifter, der passer til årstiderne, i hendes bog “100 Kødfrie Dage”. Bogen er udgivet af Strandberg Publishing.

Twitter Print

Mest læste artikler