Kransekager, som du kender dem – og lidt til

Denne opskrift af Morten Heiberg på små kransekager er lige ud af landevejen, og den er alt, hvad du elsker ved festkagen og nytårstårnet. Og så gemmer den på en skøn overraskelse, der bare gør den meget bedre.

Twitter Print

Det skal du bruge til kransekagerne

Marcipan 500 g
Stødt melis 200 g
Æggehvider ½ dl
Japansk grøn te ca. 3 tsk., fx Macha

Sådan laver du kransekagerne

Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine.

Rør stødt melis og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i lunt vandbad, og rør rundt en gang imellem. Sørg for, at vandbadet ikke er varmere end 40°. Sukkeret skal opløses helt. Tilsæt den grønne te, og hæld massen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er homogen.

Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer, så den kan køle af og sætte sig. Form kransekagemassen til små kager, og bag dem gyldenbrune ved 190°.

TIP: Undgå, at kagerne bliver for mørke i bunden –- bag dem på dobbelt bageplade.

Pynt de fine små kager med glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis.

Twitter Print

Mest læste artikler