Kryddersnaps med mosepors

Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx mosepors, der er en lav busk, som bliver op til 200 cm høj, og som blomstrer i april.

Mosepors er en surbundsplante

Der findes adskillige arter af mosepors i naturen og der findes både hun og hanplanter. Den vokser især i højmoser og på hedejord, så det er en surbundsplante, der også kan plantes i haven. og på hedejord, så det er en surbundsplante, der også kan plantes i haven.
  
Planten indeholder bitterstoffer og planteolier, der giver en fin smag på snapsen. Mange foretrækker pors som urt nummer ét over andre kryddersnapse planter.

Sådan gør du

Pluk de uudsprungne rakler eller unge grønne blade og kom på flaske. Begge dele kan også sættes på flaske samlet. Lad det trække i mindst tre døgn, og filtrer derefter drikkes. Essensen er kraftigt smagende og let snerpende.
 
Den får en flot gylden farve og bør fortyndes før servering. Kryddersnapsen vinder i smag ved lagring.

Hvilken alkohol skal bruges?

Den alkohol der anbefales til udtræk er f. eks. en ren vodka eller en snaps der ikke er krydret for meget. Det behøver ikke at være Brøndums. En Skagen snaps kan også anbefales. Prøv også at krydre på gin, hvilken kan give overraskende smagsresultater.
Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler