
-
4 store løg
(2 fint- og 2 groft-hakkede) -
8-10 tynde gulerødder i strimler
-
1 stk. ingefær
(ca. 3 cm i små terninger) -
4 store fed hvidløg i små stykker
-
ca. 800 g lammehalsfilet udskåret i ca. 8-10 stk.
-
1 stk. squash
(flækket to gange og skåret i 5-6 mm tykke skiver) -
25 g smør
-
1 knivspids stødt ingefær
-
1 knivspids anis
Tilbehør: flutes (og/eller kogte persillekartofler, red.)
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt ingefærtern, og lad dem simre smørret ca. 1 min. Kom kødet i, og svits det kort. Tilsæt vand, så kødet lige er dækket, og tilsæt de finthakkede løg. Lad det simre ved svag varme i 30 min. under låg. Tilsæt derefter de grofthakkede løg og gulerødderne. Lad det simre i 10 min., før squashstykkerne kommes i. Lad retten simre i 7 min., og krydr med salt, peber, stødt ingefær og anis. Sluk for varmen, og tilsæt de hakkede hvidløg under omrøring.
Da kød og grønsager giver en dejlig sky, kan retten med fordel nydes med flutes til
(kan evt. jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand, red.).
Læs også: Den store guide til dyrkning og brug af ingefær