Kylling stegt som vildt med tranebærkompit

Illustration: Suzanne Moffat Kylling stegt som vildt med tranebærkompot4 pers.4 store kyllingefileter8 skiver bacon12 knuste enebær1 /2 tsk. salvie1 fintsnittet løg250 g skovsvampesalt, peberolie/smør til stegningmajsstivelse til jævning Tranebærkompot:250 g tranebærsaften fra en appelsin1 1 /2 -2 dl sukker1 stang vanilje1 dl rødvin1 dl vandribsgelé Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og...
Illustration: Suzanne Moffat

Kylling stegt som vildt med tranebærkompot
4 pers.
Illustration: Suzanne Moffat
4 store kyllingefileter
8 skiver bacon
12 knuste enebær
1 /2 tsk. salvie
1 fintsnittet løg
250 g skovsvampe
salt, peber
olie/smør til stegning
majsstivelse til jævning

Tranebærkompot:
250 g tranebær
saften fra en appelsin
1 1 /2 -2 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl rødvin
1 dl vand
ribsgelé

Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og vand i en gryde. Bring det hele langsomt i kog for svag varme, og lad det simre i cirka 45 min. Kompotten kan laves i forvejen. Kyllingefileterne krydres med salt og peber, og hver filet pakkes ind i 2 skiver bacon, som bindes fast med bomuldssnor. Brun fileterne, tilsæt løg, og brun endnu nogle minutter. Kom salvie, knuste enebær, rødvin, vand og ribsgele ved, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 30 min. (red).
Spæd med vin eller vand. Hæld skyen fra, si den over i en anden gryde og jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Lad kødet hvile på panden under låg. Rens svampene, del de største og rist dem i lidt smør. Server tranebærkompotten og de ristede svampe til kyllingen sammen med vildtsauce og kogte kartofler.

Birthe Jensen, Nibe

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler