Kyllingesalat med perlebyg og sprød bacon

En lækker og sprød kyllingesalat lige til at tage med på picnic.

Skyl perlebyggen grundigt. Kog den mør i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skyl den godt i koldt vand, og sæt den til afdrypning. Vend byggen i en marinade af olivenolie, balsamico og knust hvidløg smagt til med salt og peber. Steg kyllingefileterne 5-6 min. på hver side ved middel varme. Steg baconskiverne sprøde. Skræl agurken, halver den på langs, fjern kernerne med en ske, og skær den i skiver. Bræk det nederste lidt træede af aspargesene, og snit dem skråt. Bland grøntsagerne og de spæde salater med byggen. Skær kyllingen i skiver, og bræk baconskiverne i mindre stykker, og kom dem i salaten.

4-6 personer:
2 dl perlebyg (polerede bygkerner)
eller spelt
2 spsk.
olivenolie
2 spsk. hvid
balsamico
1 fed knust hvidløg
salt, peber
3-4 kyllinge­fileter
150 g bacon i skiver
1 agurk
1 bdt. grønne asparges
3-4 fintsnittede forårsløg
1 stor håndfuld spæde salater

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler