Lækker is til varme dage

Her er kølende forfriskninger til små og store børn – helt rigtige på en varm sommerdag

Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2005
Fotos: Marianne Bjerre

Vafler med is (ca. 10 stk.)
Ingredienser:
Vafler
2 æggehvider
75 g sukker
30 g hvedemel
30 g smeltet
smør
Is
(ca. 1 liter)
1⁄4 liter mælk
1⁄2 liter piskefløde
1 stang vanilje
6 past. æggeblommer
2 dl sukker

Til vaflerne røres alle ingredienserne grundigt sammen, og dejen smøres ud i tynde cirkler på en bageplade med bagepapir. Lav 2-3 ad gangen. Bag kagerne ved 160 grader i 5-7 min. Løsn dem med en paletkniv, og form dem straks til kræmmerhuse.
Til isen varmes mælk, piskefløde og vaniljekorn op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker skummende, og tilsæt den varme væske, mens der piskes.
Varm forsigtigt blandingen op under omrøring, til cremen begynder at blive tyk. Frys den til is, og rør jævnligt i isen under indfrysningen, eller brug en ismaskine.
Bland den halvfrosne is med tilbehør efter eget valg.

Iskager (6 stk.)

Ingredienser:
12 maltvafler eller store kiks
1 liter vaniljeis
krymmel

Fordel isen på halvdelen af vaflerne, og læg de øvrige på som top. Tryk dem let sammen, og ret kanten af med en kniv.

Sæt iskagerne i fryseren, til de skal spises, og rul dem i krymmel lige før servering.

Ispinde med frugt (ca. 8 stk.)
Ingredienser:
1 dåse ferskner, 235 g drænet
1 dl appelsinjuice
50 g sukker
300 g frosne jordbær
1 dl koncentreret jordbærsaft
ispinde (fås bl.a. i Panduro Hobby) plastforme el. yoghurtbægre

Findel fersknerne med en stavblender, og bland med appelsinjuice og sukker. Sæt blandingen i fryseren, til den har konsistens som softice. Blend jordbærrene med saft. Kom jordbærblandingen og ferskenisen lagvis i formene. Kom en ispind i hver, og sæt isen i fryseren, til den er helt fast.

Fristende melonis (4 pers.)

Ingredienser:
2 små meloner
1⁄2 dl honning
1 liter vanilleis

Halvér melonerne, og fjern kernerne.
Skrab melonkødet ud, og findel det i en blender med honning. Rør melonkødet sammen med vaniljeis, og kom isen i de halve melonskaller. Sæt melonen i fryseren, til isen er fast. Skær den i både før servering.

Mest læste artikler