Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2005
Fotos: Marianne Bjerre
Vafler med is (ca. 10 stk.)![]() Vafler 2 æggehvider 75 g sukker 30 g hvedemel 30 g smeltet smør Is (ca. 1 liter) 1⁄4 liter mælk 1⁄2 liter piskefløde 1 stang vanilje 6 past. æggeblommer 2 dl sukker Til vaflerne røres alle ingredienserne grundigt sammen, og dejen smøres ud i tynde cirkler på en bageplade med bagepapir. Lav 2-3 ad gangen. Bag kagerne ved 160 grader i 5-7 min. Løsn dem med en paletkniv, og form dem straks til kræmmerhuse. |
![]() Ingredienser: Fordel isen på halvdelen af vaflerne, og læg de øvrige på som top. Tryk dem let sammen, og ret kanten af med en kniv. Sæt iskagerne i fryseren, til de skal spises, og rul dem i krymmel lige før servering. |
Ispinde med frugt (ca. 8 stk.)![]() 1 dåse ferskner, 235 g drænet 1 dl appelsinjuice 50 g sukker 300 g frosne jordbær 1 dl koncentreret jordbærsaft ispinde (fås bl.a. i Panduro Hobby) plastforme el. yoghurtbægre Findel fersknerne med en stavblender, og bland med appelsinjuice og sukker. Sæt blandingen i fryseren, til den har konsistens som softice. Blend jordbærrene med saft. Kom jordbærblandingen og ferskenisen lagvis i formene. Kom en ispind i hver, og sæt isen i fryseren, til den er helt fast. |
Fristende melonis (4 pers.) Ingredienser: 2 små meloner 1⁄2 dl honning 1 liter vanilleis Halvér melonerne, og fjern kernerne. |