Sådan laver du de allerbedste brunede kartofler

Forbered dig selv på at blive afhængig af de brune lækkerbiskner. Vi har samlet de bedste tips til at lave fantastiske brunede kartofler til juledagene. 

Ingen juleaften uden brunede kartofler

En af de vigtigste ingredienser til glinsende brunede kartofler er tålmodighed under tilberedningen. Derudover har vi samlet følgende 3 overordnede retningslinjer for at opnå de bedste brunede kartofler:

  1. Brug friske, små kartofler. IKKE konserverede kartofler i et glas, da de typisk er for salte og ikke lige så lækre som friske kartofler.
  2. Brug rigtig smør – ikke margarine eller andre blandingsprodukter.
  3. Du skal give dig god tid til at lave kartoflerne ellers ender det sjældent godt.

Ingredienser til de perfekte brunede kartofler (4 personer)

  • Ca. 1 kg aspargeskartofler
  • 85 g sukker (svarende til 1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 spsk. vand

1. Kog kartoflerne

Start med at koge dine kartofler i cirka 8 minutter og lad dem trække. De skal være lige på grænsen til at være færdige, når du tager dem af varmen.

2. Pil kartoflerne og lad dem køle af

Pil kartoflerne forsigtigt og lad dem så køle af. Et vigtigt tip er, at kartoflerne IKKE må være varme, når du tilbedereder dem – det giver en nusset overflade, som ikke er speciel lækker.  

3. Smelt sukker langsomt på en pande

Stil din pande på svag varme og lad sukkeret smelte. Her kommer din tålmodighed på prøve, du skal lade sukkeret smelte stille og roligt, så det ikke brænder på. 

4. Kom lidt vand på panden

Når sukkeret er smeltet kommer du en smule vand på panden, så karamelsaucen bliver til en flot, mørk og flydende konsistens.

5. Vend kartoflerne i karamelsaucen

Dine kartofler burde nu være kølet af og klar til at komme på panden med karamelsaucen. Kom kartoflerne i og vend dem nænsom, så de ikke ødelægges.

6. Kom smør på panden

Når dine kartofler er vendt god tog grundigt i karamelsaucen, skal smørret kommes på panden sammen med dine kartoflerne.

Vend igen forsigtigt i dine kartofler til alt smørret er smeltet og har lagt sig flot hen over dine glinsende, brunede kartofler.

Du er nu klar til at servere.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler