Der er ikke meget, der smager så godt som en lemonpie, når den søde tand kalder. Prøv selv denne opskrift på en lækker en af slagsen.
Det skal du bruge
Opskrift tl 8-12 personer
Dej
- 1 rulle færdig tærtedej
Citroncreme
- 4 æg
- 1⁄4 liter piskefløde
- 125 g sukker
- Revet citronskal fra 1 økologisk citron
- 1 dl citronsaft
Marengs
- 3 æggehvider
- 125 g sukker
Sådan gør du
- Beklæd en tærteform med tærtedej. Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner eller kikærter.
- Bag tærtebunden 15 min. ved 175°. Fjern papir og bønner. Pisk æg, fløde, sukker, citronskal og citronsaft sammen, og kom cremen i tærtebunden.
- Bag den 30 min. ved 175° og lad den køle helt af. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk, til marengsen er sej.
- Fordel marengsen på toppen og bag tærten 10-12 min. ved 175° til den er gylden og sprød på toppen.
- Afkøl 15 min – og servér!