Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Fiskefrikadeller....det er der ingen ben i. Her i en lækker version med laks, serveret med knasende sprød agurkesalat og
rygeostdressing.

Twitter Print

Det skal du bruge

Laskedeller

250 g laksefilet uden skind
250 g lyssejfilet uden skind
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 æg
¾ dl mælk
50 g majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
25 g smør

Rygeostdressing

100 g rygeost 0,4%
2 dl Karolines Køkken ® økologisk Fraiche 9%
½ dl hakkede friske dildkviste
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
3 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
2 tsk groft salt
2 agurker i tern (ca. 500 g)
½ spsk blå birkes

Pynt

friske dildkviste

Tilbehør

300 g softkerne rugbrød
1 limefrugt i både

Sådan gør du

Laksedeller

Hak lakse- og sejfileten fint med en skarp kniv.
Rør fisken godt med salt og peber.
Tilsæt æg, mælk og majsstivelse og bland farsen godt. Form den til 16 små laksefrikadeller.
Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksefrikadellerne ca. 8 min. ved jævn til kraftig varme – vend af og til.

Rygeostdressing

Rør rygeost og fraiche sammen og vend dild, salt og peber i.
Stil rygeostdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Drys løgene med salt, vend rundt og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
Knug løgene med saltet og skyl dem derefter godt i en sigte. Dup løgene tørre.
Bland agurk og rødløg og kom det i en skål.

Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk.

Twitter Print

Mest læste artikler