
(4 pers.)
1 kg lammekød i tern
olivenolie/smør
1 ds flåede tomater
balsamico
1 rød peberfrugt
250 g østershatte
2 porrer
2 rødløg
3 fed hvidløg
1 dusk timian
1 dusk frisk oregano
1 dusk bredbladet persille
1 blok fetaost
salt, peber
4 store bagekartofler
8 benfri sild
1 fed hvidløg
Skær løgene i tynde skiver, svits dem i olie eller smør, og læg dem til side. Brun kødet, tilsæt løgene, knust hvidløg, tomat, peberfrugt i tern samt et stænk balsamico. Krydr med salt og peber, og lad det simre i 5 min. Kom det i et smurt fad sammen med østershattene. Kom krydderier i, og læg et låg af tynde skiver fetaost over. Bages ved 200º i 45 min. Kog kartoflerne 30 min. Skær et kryds i hver. Bland smør med hakkede sild, knust hvidløg og salt, og kom det i åbningen. Pak kartoflerne ind i folie, og bag dem sammen med kødet i endnu 45 min.
Inge Jensen, Aalborg