
Til 4 personer:
1/2 kg hakket lammekød
1-2 fed knust hvidløg
1 æg
1/2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt allehånde
1/2 dl friskhakket mynte
salt, peber olie til stegning
Couscous-salat:
3 dl couscous
3 dl vand
1 dl lyse rosiner
1/2 dl pinje- og/eller pistaciekerner
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1/2 agurk
3 store tomater
3 fintsnittede forårsløg
1 lille bdt. hakket dild
1 bdt. frisk mynte
salt, peber
Sådan gør du
Bland kødet med hvidløg, æg, kanel, allehånde, mynte, salt og peber. Form farsen til 8 lige store kødboller, sæt dem på spyd, og steg dem ca. 10 min. ved middelvarme – vend jævnligt. Kom couscous i kogende vand, sluk for varmen, og lad det trække 5 min. under låg. Smuldr couscousgrynene løse, og bland med rosiner, pinje- og pistaciekerner, olivenolie og citronsaft.
Skræl agurken, fjern kernerne, og skær den i tern. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær kødet i tern. Bland agurk, tomat, forårsløg og hakkede krydderurter med couscous, og smag til med salt og peber. Server ristede pitabrød til.