4 pers.
1 culottesteg
Salt, peber
1⁄2 liter bouillon
1 øl + samme mængde vand
1-11⁄2 dl piskefløde
Saucejævner
Tilbehør: hasselback-kartofler og grønsager
Rids stegen i tern og gnid den med rigelig salt. Ryst det overskydende salt af. Krydr med peber, og læg kødet i et dybt ovnfast fad. Hæld bouillon, vand og øl ved, men ikke over, for så bliver skyen for salt. Sæt stegen i en kold ovn, sæt temperaturen på 140 grader C, og steg i ca. 4 timer. Tilsæt evt. mere bouillon undervejs. De sidste 20 min. skrues temperaturen op på 200 grader C, hvis man ønsker en mørkere overflade. Si skyen, og skum fedtet fra.
Bring skyen i kog, tilsæt piskefløde, og kog saucen godt igennem. Jævn med saucejævner, og smag til. Skær stegen i tynde skiver, og server med hasselback-kartofler og dampede grønsager.