Lav andesteg i stegeposer

Steg din and i en stegepose - det er både nemt og giver meget mindre rengøring. Se, hvordan du bruger stegeposen her. 

Hvordan steger man andesteg i stegepose?

Når man steger and i en stegepose, bliver ovnen mindre beskidt, hvilket efterfølgene – selvsagt – giver mindre rengøring af ovnen.  

Derfor spurgte Lilian Borg i det hedengange idenyt forum:

“Jeg kunne godt tænke mig at prøve at stege en andesteg i en stegepose, så der ikke bliver så meget rengøring af ovnen. Er der nogen, der har prøvet det, og i så fald med hvilket resultat?”

Så nemt er det at bruge stegepose

Det havde idenyts læser Louise Fillipsen et udførligt svar til. Hun skrev: 

“Jeg steger altid fjerkræ (and og gås) i hver sin stegepose dagen før vi skal have det. Ved ca. 160 grader til det er helt mørt. Når det er kølet ned, hældes skyen og fedtet fra i en skål og stilles i køleskabet.

Fjerkræet parteres i fine, passende stykker og lægges i et ildfast fad, dækkes ned og stilles i køleskab til kartoflerne sættes over.

(Hals, vingespidser og evt. andet afpuds kan koges med en suppevisk, salt og peber, hvis man ikke synes, der er sky nok, samtidig med anden steges).

Ca. 3/4 time før spisetid pensles fjerkræet i fadet med fedtet, og varmes godt igennem i ovnen. Giv det eventuelt lidt grill til sidst, men hold øje med den – der må gerne være lidt sky i bunden af fadet. Imens koges skyen ind, jævnes og smages til. Fløde, rødvin, ribsgele er godt at have til at smage til med.”

Så kan der serveres!

“Andeskrog, overflødigt fedt, samt bradepanden er fjernet og afvasket længe inden gæsterne kommer, ligesom der kan parteres i fine stykker uden at brænde fingrene i sidste sekund.

Så det er nemt og godt at bruge stegepose!”

Læs også: Andesteg – sådan tilbereder du den dagen før

Læs også: Sådan laver du den perfekte andesovs

Mest læste artikler