Hurtig hjemmelavet marmelade
Det er let at lave sin egen fantastiske marmelade, og det tager ikke lang tid. Når buskene og træerne bugner af frugt og bær, så er det bare om at finde marmaladeglassene frem.
Her er fire opskrifter med årstidernes frugter. Årstiden er heldigvis lang, og butikkerne kan i dag følge med det meste af året rundt. Der er nu alligevel ikke noget så tilfredsstillende som marmelade af egen avl. Det er der nok få, der vil strides om. Så her er fire opskrifter med marmelade med flere bær, frugter eller nødder i hver enkelt opskrift.
Jordbær- og rabarbersyltetøj
Ingredienser
500 g jordbær
500 g rabarber
evt. 1 dl vand
7,5 dl sukker
evt. 1 dl vand
7,5 dl sukker
Fremgangsmåde
Bland frugterne. Kom frugt og evt. vand i en kasserolle, og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
Syltetøj af 4 sommerbær
(Opskriften vandt Dansukkers Syltemesterskab 2007)
Ingredienser
250 g jordbær
250 g ananasæbler
150 g solbær
350 g blåbær
1 kg syltesukker
½ stang vanilje
150 g solbær
350 g blåbær
1 kg syltesukker
½ stang vanilje
Fremgangsmåde
Skyl og rens bærrene, skræl æblerne og hak/mos dem. Bland sukkeret i og lad det simre med vanillestangen til konsistensen er lind. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
Blommemarmelade
Blommemarmelade
Ingredienser
1 kg blommer (gerne Victoriablommer)
500 g syltesukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler
500 g syltesukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler
Fremgangsmåde
Skold, flå og udsten blommerne. Bland alle ingredienser bortset fra mandlerne i en kasserolle, og kog under omrøring i 2-3 minutter. Bland de hakkede mandler i. Fjern omhyggeligt skummet. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
Sommersyltetøj
Ingredienser
300 g hindbær
300 g ribs
300 g ferskner
2 dl vand
6 dl syltesukker
300 g ferskner
2 dl vand
6 dl syltesukker
Fremgangsmåde
Bland frugterne. Kom frugt og vand i en kasserolle, og lad det koge i ti minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.