Lav jeres egne lækre påskeæg

Æg og påske hører sammen i påskeæg, og når æggene laves af chokolade, bliver det til en påskeaktivitet, som hele familien kan samles om.

Lav jeres egne lækre påskeæg

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Høns lægger ikke mange æg om vinteren, men når den lyse og lune påsketid nærmer sig, er det helt anderledes.
Da man i gamle dage fulgte de kristne traditioner om faste i tiden op til påske, fik man et overskud af æg – engang en luksusvare, der var omgærdet af både tradition, gode indtjeningsmuligheder og symbolik.

Førhen blev æggene ofte kogt i løgskaller, så de fik en flot gylden farve, og derefter poleret med flæskesvær, som fik dem til at skinne, før samfundets rigeste gav dem som gave til deres tjenestefolk.

I dag bruger vi æggene til at trille, dekorere og lege med til påske, men den klassiske æggeform er også velegnet til luksuskræs for børnefamilier. Når vi selv laver chokoladeæg, kan vi lave de flotteste påskeæg til gave og ikke mindst gane.

Malthe samlede hele familien til en hyggelig eftermiddag med klistrede fingre og mørkebrune tunger, hvor vi fik fremtryllet de fineste påskeæg til årets højtid.

Sådan laver du dine egne påskeæg

Ingredienser:

 • 120 g mandler
 • 120 g dadler
 • 3 spsk kokosolie
 • 2 spsk kokossmør (peanutbutter, mandel- eller anden nøddesmør kan også bruges)
 • 2 store spsk kokosmel
 • 2 spsk kakao
 • 1 spsk vand
 • 50 g chokolade til overtræk + kokosmel, nødder, blomster til pynt.
 1. Blend mandlerne til groft mel.
 2. Blend dadler, kokosolie, kokossmør, kokosmel, kakao og vand godt sammen med mandlerne, til det hele samles til en fast masse.
 3. Smelt chokoladen over vandbad.
 4. Tril massen til ca. 20 små påskeæg og vend nogle af dem i kokosmel og resten i den smeltede chokolade.
 5. Dekorer og drys med fin pynt og sæt æggene på køl, til de skal spises. Vi har blandt andet fundet skovsyre at pynte med, diverse især spiselige blomster er også et hit.

Mest læste artikler