Mange forbinder smørrebrød med kødpålæg. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan sagtens lave en lækker frokostmad, hvor pålægget er plantebaseret og venligt mod klimaet.
Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i familiens livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen.
I sidste uge delte vi Knorrs opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce. I denne uge får du opskiften på en klimavenlig version af en populær klassiker – kartoffelmaden.
Opskrift I Sådan laver du klimavenligt smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo
Til 4 portioner
Det skal du bruge
8 mellemstore kartofler
4 skiver rugbrød
2 mellemstore løg
5 spsk. hvedemel
4 dl. olie
Kørvel, purløg eller dild til pynt
Bearnaise-mayo
1 brev Knorr Bearnaise Sauce
6 spsk. Hellmann’s mayonnaise
Sådan gør du
-
Kog kartoflerne i 10 minutter med lidt salt, eller anvend overskydende kartofler fra aftensmaden i går.
-
Pil løgene og skær dem i tynde løgringe.
-
Kom hvedemel i en beholder sammen med løgringene og ryst grundigt.
-
Varm olien i en gryde, kom halvdelen af løgringene i og lad dem stege til de er brune. Steg den anden halvdel efter.
-
Læg de færdigstegte løg til afdrypning på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt.
-
Mix et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonnaise og rør grundigt til en bearnaise-mayo.
-
Server kartoffelmadder med bearnaise-mayo og top med hjemmeristede løg og krydderurter.