Peberfrugt-hindbærmarmelade
Skold peberfrugterne, og pil skallen af. Fjern kernerne. Blend peberfrugterne. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 5 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt. Marmeladen er god til ost.
Appelsinmarmelade med vin og pistacie
Skyl appelsinerne grundigt. Skær dem i tynde både og derefter i tynde skiver. Bland appelsinstykkerne og vinen i en gryde, og kog blandingen ved svag varme i 20 minutter. Tilsæt syltesukkeret, og kog videre i 3 minutter. Tilsæt de hakkede pistacienødder, og kog i yderligere 1 minut. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.
Ananasmarmelade med kokos og rom
Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryde, og kog i ca. 3 minutter. Tilsæt rommen. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.
Granatæble- og appelsinmarmelade
Bland alle ingredienserne i en gryde og kog i 10 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.
Grapefrugtmarmelade med jordbær
Skyl grapefrugten grundigt. Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver. Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.
Opskrifterne er fra dansukker.dk