Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 3, 2005
Fotos: Marianne Bjerre
(4 pers.) Ingredienser: Kog risene som anvist på pakken. Put baconternene på en |
Pandekager med oksekød & spinat Ingredienser: Brun oksekød, løg og knust hvidløg i olie. Krydr med chilikrydderi, tilsæt kidneybønner samt babyspinat, og steg, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber, og bland kødet med halvdelen af osten. Fordel kødet på otte lune pandekager, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med resten af osten, og gratiner pandekagerne i ovnen ved 225° C i ca. 6 min. |
Peberlaks med stegte kartoffeltern
(4 pers.) Ingredienser: Krydr laksefileterne med salt og groft peber, og steg dem i ovnen ca. 12 min. ved 225° C. Skær kartoflerne i små tern, og steg dem i olie på en pande ved god varme i ca. 12 min. |
Svinekød med honning og grønsager (4 pers.) Ingredienser: Skær kødet i meget tynde skiver. Svits kødet i lidt olie, evt. tilsat sesamolie, ved kraftig varme. Kom knust hvidløg samt gulerod i tynde skrå skiver i, og lynsteg i 3 min. Tilsæt snittede forårsløg, soja, honning og bouillon, og kog 2-3 min. Smag til, og server med nudler, ris eller brød. |
Kylling i kokossauce med peanutbutter & chili (4 pers.) 1⁄2 kg kyllingefileter eller inderfileter i strimler olie til stegning 2 røde chilier uden kerner i tynde strimler 1-2 tsk. crunchy peanutbutter 1 lille dåse kokosmælk (160 ml) 150 g sukkerærter 1 spsk. soja 1-2 tsk. fiskesauce evt. lidt chilisauce eller sambal oelek Tilbehør: ris eller nudler Kog ris eller nudler som anvist på pakken. Brun kødet i lidt olie sammen med chili. Kom peanutbutter, kokosmælk og sukkerærter ved, og kog et par minutter. Smag til med soja og fiskesauce, og tilsæt ekstra chili eller sambal oelek, hvis du vil have retten ekstra stærk. Server nudler eller ris til. |
9