Mexicansk suppe med majs

4 pers.150 g bacon i strimler5-6 forårsløg3 store kartofler3 gulerødder1⁄2 tsk. chili1 ds. hakkede, flåede tomater7 dl grønsagsbouillon250 g frosne majskerner2 dl flødeSalt og peberTilbehør: groft brød eller tortillas.Steg bacon sprød ved svag varme, og læg til side. Snit løgene fint, og skær kartofler og gulerødder i tern. Svits det hele i baconfedtet, og krydr…


4 pers. Illustration: Suzanne Moffat150 g bacon i strimler
5-6 forårsløg
3 store kartofler
3 gulerødder
1⁄2 tsk. chili
1 ds. hakkede, flåede tomater
7 dl grønsagsbouillon
250 g frosne majskerner
2 dl fløde
Salt og peber

Tilbehør: groft brød eller tortillas.

Steg bacon sprød ved svag varme, og læg til side. Snit løgene fint, og skær kartofler og gulerødder i tern. Svits det hele i baconfedtet, og krydr med chili og peber. Tilsæt tomat samt bouillon, og lad suppen koge for svag varme under låg i 15 min. Kom de optøede majs ved, og lad koge endnu 5 min. Tilsæt fløde, varm op, og smag til. Servér suppen rygende varm, gerne med et drys bacon på toppen.

U. Jensen, Brande

Mest læste artikler