Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 1, 2006
Fotos: Marianne Bjerre
Flanksteak med peberskum (4 pers.) 1 kg rodfrugter; pastinak, persillerod, rødbede, gulerod, jordskok, majroe, kålrabi 1 helt hvidløg Ca. 4 spsk. olivenolie Timian og rosmarin Salt, peber og hakket persille. 3⁄4 kg okse- eller kalveflanksteak 4 spsk. olivenolie Peberskum: Skær de skrællede rodfrugter i mindre stykker, hvidløget i fed. Kom delene i et ovnfast fad, dryp med olivenolie, og drys med krydderurter, salt og peber. Bag grønsagerne i ca. 30 min. ved 210°. |
Spansk kylling (4 pers.) 4 kyllingefileter 4 timiankviste 20 tynde skiver chorizo 4 spsk. olivenolie 11⁄2 dl tør sherry eller hvidvin 100 g blandede oliven 6 appelsiner 100 g manchego-ost 1 stor håndfuld rucola Salt, peber Bank kyllingefileterne fladere, læg en timiankvist på hver, og dæk kødet med chorizo. |
Chokolade espres (4 pers.) Ingredienser: 1⁄4 dl stærk kaffe gerne espresso 4 skiver fugtig Chokoladekage eller brownie 1 l chokoladeis. 1⁄2 dl piskefløde 100 g mørk chokolade Til desserten kan du bage en fugtig chokoladekage eller købe en færdig. Kom kaffe, fløde og chokolade i en tykbundet gryde, og varm forsigtigt massen op, til fløde og kaffe er varm og chokoladen lige er smeltet. |
Lynstegte rejer i hvidløg (4 pers.) 400 g thai-rejer 3 fed hvidløg i skiver 2 spsk. olivenolie 250 g cherrytomater 1 spsk. citronsaft Salt, peber og hakket persille Til denne forret skal du vælge de halvstore rejer, som ofte kan købes frosne. Begynd med at flække rejerne til halespidsen med en skarp kniv. Steg de flækkede rejer i olivenolie og finthakket hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt modne cherrytomater, og steg videre i endnu 1-2 min. Dryp retten med citronsaft, og krydr med salt og peber. |