Kan serveres varm eller kold efter årstiden. Portioner: 6 2 løg, 2 porrer, 1 1/2 spsk margarine/smør (eller 1 spsk olie red.), 4 kartofler, 1 l grøntsagsbouillon, 1/2-1 tsk timian, 1 dl creme fraiche, salt, peber, 1 bdt. purløg.
Tilbehør: varme ostestænger eller gratinerede ostebrød.
Skræl løgene og skyl porrerne. Skær både løg og porrer i skiver og
svits dem over svag varme i fedtstof. Skræl og skær kartoflerne i tern og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon og timian og lad suppen koge i ca. 20 min, til kartoflerne koger ud. Blend suppen til den bliver jævn og glat eller passer den gennem en sigte. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Varm suppen igennem. Smag til med salt og peber og drys klippet purløg over.