Møllerkonens klejner

Så er du klar til at vride klejner! Her får du opskriften...
Møllerkonens klejner

Det skal du bruge:
• 1 1/2 dl kaffefløde
• 50 g smør
• 125 g sukker
• 3 æg
• 1 tsk natron
• 600-700 g mel
• 1 liter rapsolie

Bland ingredienserne
Rør kaffefløde, smør, sukker og æg godt sammen. Bland natron i det meste af melet (gem et par dl til æltning) og rør melet i ‘det våde’.

Skal på køl 1/2 time
Ælt nu rigtigt godt sammen. Bliv ved med at tilsætte mel, indtil dejen er så lind, at den slipper hænderne. Stil dejen på køl i ca. 1/2 time.

Rul dejen ud
Rul ud på et meldækket bord, indtil dejen er 3-4 mm tyk. Skær den i diagonale tern med en klejnespore. Lav et lille hul i midten på hver tern.

Så skal klejnen vrides
Så er du klar til at vride klejner. (Hvis du aldrig har prøvet det før, så er proceduren: Tag fat i hver ende af klejnen. Før den ene ende igennem hullet og ud på den anden side. Træk nu i hver ende. Vupti. Klejnen er vredet.

Varm olien op
Hæld olien i en tykbundet og stor gryde, og varm olien op. Brug tændstikprøven: Stik en tændstik ned i olien. Når olien bobleromkring tændstikken, er temperaturen perfekt.

Kun et par minutter
Læg forsigtigt klejnerne ned i olien, og vend dem, så snart de popper op og flyder i overfladen. De skal ikke have mere end et par minutter.

Brug en hulske
Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir (eller et rent klæde i en snæver vending). Lad dem køle af et par minutter, og servér dem rygende varme og sprøde drysset med flormelis.

Kog mindre portioner
Kog hellere mindre portioner ad gangen end hele dejen på én gang. Du kan have sagtens have dejen stående på køl en uges tid, hvis du har brugt friske ingredienser.




Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler