Mors madbrød

Prøv dette brød – det er guf! Selv om det ikke er lynhurtigt. Brødet er perfekt til madbrød, men også bare som snack til et glas vin, evt. med smør. 20 g margarine, smeltet og afkølet (eller olie, evt. olivenolie, red.) 3 dl vand 25 g gær 1 tsk. salt 1 tsk. sukker ca. 500...

Prøv dette brød – det er guf! Selv om det ikke er lynhurtigt. Brødet er perfekt til madbrød, men også bare som snack til et glas vin, evt. med smør.

20 g margarine, smeltet og afkølet
(eller olie, evt. olivenolie, red.)
3 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 500 g hvedemel
20 sorte oliven uden sten
10 marinerede soltørrede tomater
5 marinerede fed hvidløg

Gæren udrøres i det håndvarme vand. Lidt af melet røres i sammen med salt og sukker. Margarinen tilsættes og derefter oliven, hakkede tomater og meget finthakket hvidløg. Der røres godt, og resten af melet tilsættes. Dejen æltes godt og hæver et lunt sted i ca. 1 time.

Dejen rulles ud på et stykke bagepapir til en stor plade, der er 1-2 cm tyk, efterhæver ca. 30 min. Pensles med æggehvide og drysses evt. med sesam, nigellafrø, birkes eller groft middelhavssalt.

Brødet bages midt i ovnen ved god varme ca. 225 – 250° i ca. 15 min., hvor det helst skal hæve op ligesom pitabrød.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler