Lav en lækker omgang moules frites

Moules frites er en ægte klassiker - en meget populær muslingeret fra Frankrig med blåmuslinger, grøntsager og hvidvin.  

Det skal du bruge

Til 4 personer:

2 kg blåmuslinger

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 pastinak

3 gulerødder

1 porre

1 spsk. smør

1,5 dl hvidvin

2,5 dl urtebouillon

½ liter piskefløde

Sådan gør du:

1. Skyl muslingerne grundigt og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet

2. Skær skalotteløg og hvidløg i meget små tern. Skær pastinak, gulerødder og porre i små tern

3. Opvarm smør i en stor gyde og svits løget til det er klart

4. Kom de resterende grøntsager i gryden og steg i 5-6 minutter før hvidvin tilføjes

5. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter og tilføj bouillon, salt og peber samt fløde

6. Når suppen koger, tilføjes muslingerne og det hele koger i 8-10 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs

7. Check at alle muslinger har åbent sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden

8. Anret muslinger i skåle og servér brød og fritter til

 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler