Blåbærmuffins – en supernem opskrift

Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.
Blåbærmufiins på tallerken på blå baggrund

Blåbærmuffins kan bages året rundt, såvel i blåbærsæsonen som af frosne blåbær resten af året. Så der er ikke nogen undskyldning – alle tidspunkter er gode til at bage blåbærmuffins!

Til 12 stk. blåbærmuffins skal du bruge:

  • 2 æg (a)
  • 150 g sukker (eller rørsukker)
  • 125 g smør
  • 2 tsk. vaniljesukker (eller kornene af en stang vanilje)
  • Ca. 180 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl sødmælk
  • Ca. 120 g blåbær (friske eller frosne)

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker godt.

2. Vend vaniljen i det bløde smør, og vend det hurtigt i æggemassen.

3. Bland bagepulver i melet sammen med salt, vend det i dejen (holdt lidt tilbage).

4. Tilsæt mælk og rør kort. Nu vendes  bærrene i , og resten af melet tilsættes, så du har en dej, der er lind, men “fast”. Pas på, du ikke ødelægger bærrene.

5. Fordel dejen i muffinsforme. Her er det en god ide at bruge to papirforme ad gangen, så dine muffins bedre holder formen. 

6. Bag dem i en 190° varm ovn i ca. 25 min. Lad dem afkøle på en bagerist.

Denne opskrift er en idenyt-klassiker, som er genudgivet i forbindelse med blåbærsæsonen 2022.

Mest læste artikler