Opskrift: Risalamande med krydret kirsebærsauce

Julen er højsæson for krydderier, men ét krydderi slår alle de andre: Kanel. Her finder du en opskrift på en næsten klassisk risalamande med en lækker, krydret kirsebærsauce.

Sæt krydderi på julen

Hel kanel bruges i december typisk til krydring af varme drikke, og i julen dukker de smukke, rustrøde cigarer også op som bordpynt og i juledekorationer. Kanel i stødt form er uundværlig i småkager og andet julebag, lige som risengrøden er utænkelig uden det aromatiske drys. Men det brune krydderi kan også give ekstra smag til den klassiske juledessert, risalamande. 

Her får du opskriften på risalamande med lækker, krydret kirsebærsauce: 

Risalamande opskrift

Det skal du bruge

  • 200 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 2 vaniljestænger
  • 1 kanelstang
  • 1/2 liter piskefløde
  • 100 g smuttede mandler

Sådan gør du

  1. Skyl risene. Bring ris og mælk i kog.
  2. Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel.
  3. Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
  4. Afkøl risengrøden.
  5. Tag vanilje- og kanelstang op. Pisk fløden til skum. Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud.
  6. Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne. Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

Krydret kirsebærsauce

Det skal du bruge

  • 1 glas dessertkirsebær
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 2 tsk. majsstivelse

Sådan gør du

  1. Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min.
  2. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.

… Og servér! 

Mest læste artikler