Ingefærshot – Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots

Ingefærshots indeholder en masse gode ingredienser, der styrker dit immunforsvar. Idényt giver dig den perfekte opskift på hurtig og smagfuld ingefærshot med æble, der booster dit immunforsvar.

Hvorfor drikke ingefærshot?

Nogle mennesker drikker ingefærshot med største velbehag, mens andre ikke er så vilde med smagen af de små trylledrikke. Er du en af sidstnævnte, bør du alligevel holde ud. Ingefærshot indeholder nemlig en masse gode ingredienser, så som citron, honning og ingefær, der blandt andet virker antiinflammatoriske og styrker dit immunforsvar.

Citron er en C-vitaminbombe

Citron er som bekendt smækfyldt med C-vitamin, der styrker kroppens immunforsvar, som bekæmper bakterier og vira. Derudover er citron rig på kalium, der gavner din hjerne og dit nervesystem, samt antioxidanter, der blandt andet forbedrer din nyre- og leverfunktion. Alt dette får du med i vores opskrift på ingefærshot.

Ingefær og honning er naturmedicin

I mere end 2000 år er ingefær blevet brugt som naturmedicin mod blandt andet slidgigt, kvalme og betændelse i kroppen. Det samme gælder for honning, der i tusindvis af år er blevet brugt til at bekæmpe sygdomme. Honning virker antiinflammatorisk og er derudover en stærk antioxidant med antibiotisk virkning.

Æbler

Specielt for denne smagfulde opskrift på ingefærshot er, at den indeholder æbler. Æbler indeholder nemlig en række vitaminer, herunder C-, B1-, B2-, B6-vitaminer, der styrker immunforsvaret. Derudover indeholder æbler mineraler som jod, kalium og zink, der er vigtige for at dit stofskifte, nervesystem og dine muskler fungerer, som de skal.

Opskrift på nemme ingefærshot

Her er opskriften på de hurtige og smagfulde ingefærshot:

Du skal bruge:

  • En juicer
  • 250 gram økologisk ingefær (svarende til en typisk pakke, du køber i supermarkedet)
  • 7-8 økologiske æbler (normal størrelse)
  • 1 hel citron eller 2 lime
  • honning

Sådan gør du:

  • Vask ingefæren ren og skær eventuelle urenheder fra
  • Skyl æblerne og skær i kvarte (fjern kærnehuset)
  • Skær skallen fra citronen eller limen
  • Kør det hele igennem juiceren
  • Smag til med honning, og voilá – nemme, velsmagende ingefærshot

Ejer du ikke en juicer, kan du også koge ingedienser i en gryde med 2 liter vand i cirka 45 minutter.

Held herefter ingefærshot i en ren flaske og opbevar på køl. Væsken kan cirka holde sig en uge i køleskabet.

Èt ingefærshot om dagen er nok

Selvom disse ingefærshot smager fantastisk, så er ét ingefærshot om dagen nok til, at din krop får, hvad den skal bruge. Undersøgelser viser nemlig, at indtagelse af høje doser ingefær blandt andet kan give bivirkninger som diaré, halsbrand, hjerterytmeforstyrrelser, samt øget risiko for abort hos gravide kvinder.

Drik derfor dine smagfulde ingefærshot med måde for at opnå de sundhedsmæssige fordele ved drikken.

Læs også: Den store guide til dyrkning og brug af ingefær

Mest læste artikler