Nu kan du købe årets første danske kartofler – se de udvalgte butikker her

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Selvom du har forspiret kartofler i køkkenhaven, er der stadig mange måneder til, at den første høst ligger klar og duftende på tallerkenen. Kan du ikke vente med at smage de nye kartofler, har vi dog gode nyheder til dig.

I dag, tirsdag den 23. april, lander årets første danske kartofler i en udvalgt række butikker. De nye kartofler er som sædvanlig høstet på Samsø, der er kendt for sine tidlige kartofler – og hvis du er heldig, kan du blive den første til at smage de små delikatesser.

Dyrt købte kartofler

Nu er Salling group med Føtex, Netto og Bilka nemlig klar til at sælge sæsonens første kartoffel-høst. Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Kartoflerne er leveret af familievirksomheden Brd. Kjeldal, der i april har trukket de første 24 kilo op ad Samsøs muld. Det har kostet Salling group 1500 kroner per kilo at få de små kartofler til deres butikker, og det samlede beløb er derfor endt på hele 36.000 kroner.

De små mængder betyder, at det kun er i tre særligt udvalgte butikker, at du som den første kan købe og smage kartoflerne, inden alle i de kommende uger får mulighed for at få fingre i den skønne sommerspise. 

Kun i tre udvalgte butikker

Sidste år blev de første kartofler først taget op 1. maj, men da marts måned har budt på mildt vejr og mere sol på Samsø end normalt for årstiden, har kartoflerne været klar to uger før tid:

“De er kommet noget før, end de plejer,”  siger Søren Peter Kjeldahl, der er direktør for Brd. Kjeldal om de nyhøstede kartofler til TV2, og fortæstter: 

“Selvfølgelig er der en smule prestige i at have de første kartofler, men vigtigst af alt, så er det et varsel om, at foråret nu er kommet”, fortæller han. 

Vil du være en af de første til at nyde et forårsmåltid med de nye kartofler, kan du fra klokken 17.00 finde dem i Netto i Hornbæk, føtex i Vanløse og Bilka i Randers til 25 kroner for 250 gram.

De tre butikker er udvalgt, da alle tre er indstillet til Frugt- og Grønt-prisen, hvor landets butikker hædres for de bedst frugt- og grøntafdelinger. I de kommende par uger vil de være at finde i alle Føtex, Netto og Bilka’er i landet.

Mest læste artikler