4 pers.

1 stort løg i tern
1 kg kalkunbryst
1-2 porrer
250 g champignoner
2 dl ribssaft
1⁄4 liter piskefløde
1 spsk. enebær
2 spsk. tranebær
2 hønsebouillonterninger
2-3 spsk. engelsk sauce
2-3 spsk. ketchup
majsstivelse til jævning
Salt og peber
1 spsk. sukker
Tilbehør: ris og lunt brød.
Brun baconen i en gryde.
Tilsæt løg, og lad det brune. Kom derefter kalkunbryst i tern ved, og brun godt.
Tilsæt snitted porrer og champignoner.
Hæld lidt vand, ribssaft og fløde ved.
Stød enebær i morteren, og kom dem, de tørre tranebær, bouillon, engelsk sauce og ketchup ved, og lad retten simre i ca. 20 min. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og sukker. Servér med ris, gerne basmatiris, samt lunt brød.
O. Stevns, Brønderslev