Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.
Bønner og bælgfrugter er vigtige råvarer mange steder i verden, og de små proteinbomber kan bruges til lækre og smagfulde retter. Prøv denne opskrift på butterbeans med kylling, der er fyldt med bønner og krydderier.
Det skal du bruge
Opskrift til 4 personer
- 1 fed hvidløg
- 150 g bacon
- 3-4 spsk olivenolie
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk hakket frisk rosmarin
- 1 spsk hakket frisk timian
- 2 1/2 dl hvidvin
- 1 dåse flåede cherrytomater
- 1 dåse butterbeans
- 1 dåse røde bønner
- 2 laurbærblade
- 1 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt forårsløg
Sådan gør du
- Pil hvidløg og skær det i små tern. Skær bacon i tern. Opvarm olien i en gryde og svits hvidløg og bacon i et par minutter.
- Skær kyllingefilet i mindre stykker. Tilsæt kylling, rosmarin og timian og brun det hele godt i gryden.
- Hæld herefter hvidvin på sammen med flåede tomater og bønner. Læg laurbærblade i gryden. Krydr med sukker, salt og frisk- kværnet peber.
- Læg låg på gryden og lad retten simre i 20- 25 minutter.
- Snit forårsløg og vend dem i lige før servering.
… Og servér!
Opskriften er lavet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen Vild med bønner – og alverdens bælgfrugter. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.