Opskrift på chokoladebudding med hasselnøddekrokant til 6 personer:
Ingredienser
Chokoladebudding:
- 4 dl sødmælk
- 4 dl fløde
- 100 g mælkechokolade
- 200 g mørk chokolade
- 25 g usødet kakao
- 75 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 1 knsp salt
Topping:
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- 2 dl fløde
- friske bær
Sådan gør du:
- Kom mælk, fløde, chokolade, kakao, sukker, majsstivelse og salt i en gryde, og varm det hele op, mens der piskes i massen med et piskeris. Når blandingen koger, lader du den boble i et par minutter og kører den så gennem en si. Dæk den færdige budding med husholdningsfilm – filmen skal røre buddingen. Stil desserten på køl, så den kan sætte sig og blive helt kold.
- Imens tændes ovnen på 180 °C varmluft, og hasselnødderne bages på en bageplade i cirka 10 minutter, eller indtil de er gyldne. Hæld dem over på et rent viskestykke, og gnub skallen af.
- Smelt sukkeret på en stor pande, indtil det er en lækker karamel – rør ikke ved sukkeret imens. Så vendes hasselnødderne i, og det hele hældes ud på et stykke bagepapir. Lad krokanten køle helt.
- Hak nu krokanten, og pisk fløden til toppen.
- Servér den afkølede chokoladebudding med lidt fløde, krokant og friske bær ovenpå. Velbekomme.
Tip:
Er der problemer med at få sukkeret til at smelte lige hurtigt alle steder til krokanten, så flyt panden rundt, så kun noget af panden varmes, og alt sukkeret smelter uden at blive for mørkt. Skal buddingen med på tur, opbevares krokanten separat og tilføjes først ved servering.
Vind bogen ‘Hyggemad’

Opskrifterne er fra den nye kogebog ‘Hyggemad – mad til de gode stunder’ af Julia Ring Olsen, kvinden bag onekitchenblog.com og Instagramprofilen Onekitchen.
Du kan vinde et eksemplar af bogen (værdi 250 kr.) lige her