Opskrift: Dhal med hokkaido-græskar

Græskar kan bruges til meget mere, end du måske tror. Her får du opskriften på en lækker dhal med hokkaido-græskar.
Opskrift på dhal med hokkaido-græskar

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Du kan næsten ikke sige efterår uden også at sige græskarsuppe. Men den farverige grøntsag kan bruges til mange andre og lækre retter, der smager lige så meget af efterår – og passer perfekt til årstidens indendørs hygge.

Brug sæsonens græskar på en ny måde med denne opskrift på en lækker dahl med hokkaido-græskar.

Se opskriften her:

Det skal du bruge

  • 600 g hokkaido i tern
  • 3 porrer
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kardemomme olie
  • 300 g røde linser
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk koriander
  • 4 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. Græskarret klargøres, skæres i tern og vejes af til 600 g. Snit porrerne i skiver.
  2. Krydderierne ristes af i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt derefter græskar, porre og linser og steg lidt.
  3. Grøntsagsbouillon tilsættes og koges langsomt ind ved middelvarme i ca. 1 time. Hvidløget presses og koges med i de sidste 10 minutter.
  4. Server med frisk koriander og cremefraiche på toppen.

Opskriften er lavet af Søren Staun Petersen. Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar.

Mest læste artikler