Opskrift: Lækkert koldhævet fuldkornsbrød

Her finder du opskriften på hvordan du bager et koldhævet, rustikt fuldkornsbrød. Billigt, nemt og utroligt lækkert!

Bag lækkert koldhævet fuldkornsbrød

Vil du kræse lidt for din familie i weekenden, så er her en fantastisk, velsmagende opskrift på koldhævet fuldkornsbrød, der ikke bare vil fylde huset med en skøn duft, men også smager helt fantastisk – og som bonus er opskriften super let at gå til.

Ingredienser

  • 500 g durumhvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 250 g rugmel
  • 7 dl vand (erstat evt. noget af vandet med ymer el. lign.)
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 25 g gær 

 Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt og honning. 
  2. Tilsæt øvrige ingredienser, og ælt dejen godt.
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet i 8-10 timer (fx natten over).
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og form brød eller boller. Brug fx to skeer til boller.
  5. Bages i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 35 min.

 Voilá! Skønt, friskbagt fuldkornsbrød. Velbekomme. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler