Prøv opskriften på disse lækre chokoladebarer, der smager himmelsk og er alle anstrengelserne værd. Du skal ikke bruge mere end tre enkle ingredienser.
Få opskriften her.
Det skal du bruge
Opskrift til 6 stk.
- 100 g kakaonips
- 2 spsk florsukker
- 4 spsk kakaosmør
- 1 morter i sten
- 1 silikoneform inddelt i felter à ca. 7 x 3 cm
Pynt:
- Kakaonips
- Kakaobønner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 120 °C.
- Kom kakaonips i en bradepande, og kom dem i ovnen i 30 minutter.
- Sæt herefter morteren i ovnen og opvarm den, til den er lun. Kom kakaonipsene i den lune morter og stød dem, til de bliver til en blød paste – det tager ca. 15 minutter.
- De er klar, når massen er tyktflydende, skinnende og blank.
- Tilsæt florsukker og stød igen, til massen er blød. Rør kakaosmør i massen, til den smelter. Er morteren for kold, så lun den igen i ovnen. Stød til massen er glat.
- Hæld massen i silikoneformen. Pynt med kakaonips og hele kakaobønner.
- Sæt formen koldt, og efter cirka 40 minutter har chokoladebarerne sat sig og er klar til at spises.
Opskriften er lavet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen Vild med bønner – og alverdens bælgfrugter. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.