Kogebogen “Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed” kommer her med en opskrift, som i dén grad vil skabe god stemning omkring bordet. Kokken Patrick Lund-Nielsen har udviklet sommerretten sammen med Kaj Hilfling og Tommy Raabo Fischer, som er ejerne af HAV i Torvehallerne i København. Her kan du blandt andet få fingrene i dejlige danske sommerøsters, som du kan trylle om til et velsmagende måltid.
Danske sommerøsters
Ingredienser til to personer:
Det skal du bruge:
- 6 små limfjordsøsters fra Venø
- 3 mellemstore jordbær
- Citronsaft
- Sukker
- 1 dl fløde
- Salt
Sådan gør du:
- Fløden koges ind ved middel varme og smages til med salt, når det har fået den ønskede tykkelse. Herefter lader du fløden køle af.
- Toppen af jordbærrene fjernes, hvorefter de deles på langs og skæres i tynde skiver. Jordbærskiverne råsyltes i lidt sukker og frisk citronsaft.
- Når østers er åbnet, kommes cirka to tsk. fløde ovenpå, og herefter tilføjes jordbær.
Velbekomme!
Serveres gerne med en syrlig hvidvin eller en mousserende vin.