Opskrift: Lyssej ceviche med en velsmagende signatursalat

Denne ret vil vække begejstring på en lys sommeraften, hvor appetitten ikke er til tung mad.

Endnu en opskrift fra kogebogen “Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed” kan idenyt nu præsentere. Denne gang er der tale om lyssej ceviche med en signatursalat udviklet af Tommy Raabo Fischer. Opskriften er udviklet af kokken Patrick Lund-Nielsen sammen med Kaj Hilfling og Tommy Raabo Fischer, som er ejere af HAV i Torvehallerne i København.

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g lyssejloin
  • 1 formodnet avocado
  • 1 ps pinjekerner
  • 1 æble
  • Citron
  • Sukker
  • Salt
  • Bredbladet persille
  • Olivenolie

 Sådan gør du

  1. Fisken lægges i et fad og drysses med salt, sukker og overhældes med citronsaft. Det skal ca. rimme i 12 timer.
  2. Persillen skylles, og bladene plukkes fra.
  3. Pinjekernerne ristes på panden.
  4. Avocadoen skæres ud i små tern og vendes med strimler af æble og lidt citronsaft for at undgå, at begge dele oxiderer.
  5. Det hele vendes forsigtigt med lidt god olivenolie. Fisken tørres af og skæres i tynde skiver.

Mest læste artikler