Opskrift: Ølbraiserede svinekæber

Vil du imponere med mad uden det helt store arbejde i køkkenet, er svinekæber et rigtig godt bud. Opskriften stammer fra kogebogen 'Hyggemad' skrevet af Julia Ring Olsen.

svinekæber

Opskrift på ølbraiserede svinekæber til 4 personer:

Ingredienser

  • 1,2 kg svinekæber olie til stegning
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 33 cl øl – pilsner eller mørk øl 
  • 500 g passata
  • 2 spsk koncentreret tomatpasta
  • 8 dl vand
  • 2 hønsebouillon-terninger 
  • 7-10 stilke frisk timian
  • 5 spsk majsstivelse 
  • kulør (valgfrit)
  • frisk persille
  • salt
  • Peber

Kartoffelmos:

  • 1 kg bagekartofler 
  • 1 dl fløde
  • 100 g smør
  • salt

Sådan gør du

  1. Fjern det værste fedt og sener fra kæberne. Hak løg og hvidløg.
  2. I en gryde steges kæberne nogle stykker ad gangen i lidt olie, indtil de er brunet lidt. Fjern kæberne fra gryden, tilføj løg og hvidløg, og steg dem lidt. Kom kæberne tilbage i gryden sammen med øl, passata, tomatpasta, vand, bouillonterninger og timianstilke bundet op med lidt kødsnor. Lad det hele småsimre under låg i halvanden time.
  3. Imens skrælles kartoflerne og skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra de møre kartofler, og kartoflerne moses herefter med fløde og smør og smages til med salt.
  4. Efter halvanden time skal kæberne simre videre i et kvarter uden låg, og herefter fjernes timianen fra gryden.
  5. Rør majsstivelse med lidt vand, så den bliver opløst. Kom lidt af blandingen i gryden under forsigtig omrøring, så svinekæberne ikke går i stykker. Tilsæt majsstivelse, indtil du opnår den ønskede konsistens, og lad så det hele småsimre i et par minutter.
  6. Smag saucen til med salt og peber, og tilføj evt. lidt kulør. Servér mosen og svinekæberne med lidt persille ovenpå. Velbekomme.

Konkurrence: Vind kogebogen ‘Hyggemad’

Vind bogen “Hyggemad” med 63 lækre opskrifter med hyggen i højsædet.

Mest læste artikler