Opskrift: Polentakage med citron

Har du lyst til at prøve noget nyt? Så kan vi anbefale en polentakage med citron, som er en italiensk kage med både et sødt og syrligt tvist.
Polentakage med citron

En enkel og nem kage at lave, hvis du skulle få uventet besøg. Kagen kan serveres lun lige som den er eller med et drys flormelis på toppen. Du kan også pynte og servere den med sæsonens bær, letpisket flødeskum eller en god vaniljeis. 

Opskrift

Til 8 personer

Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 ml sukker
  • 3 æg
  • 150 g polenta (majsmel)
  • 175 g hakkede mandler
  • Saft og skal fra to citroner
  • 1 tsk bagepulver
  • En knivspids salt

Sådan gør du

  1. Varm ovnen til 160 grader. 
  2. Smør en springform (Ø25) med smør, og beklæd den med bagepapir. 
  3. Pisk æg og sukker luftigt.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne.
  5. Rør rundt, til du har en glat og ensartet masse. 
  6. Hæld dejen over i springformen.
  7. Bages i cirka 45 minutter, indtil den er hævet og gylden. Hvis den bliver for mørk på toppen, kan du dække den med sølvpapir. 
  8. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle let før servering. 
  9. Drys eventuelt med flormelis og servér.

Kilde: Kenwood

Mest læste artikler