Opskrift: Rabarbergrød

Det er sæson for de sprøde, røde rabarber – prøv dem i denne nemme og smagfulde rabarbergrød.

rabarbergrød

Opskrift på rabarbergrød til 4 personer

  • 700 g rabarber
  • 3⁄4 l vand
  • 100 g sukker
  • 1-11⁄2 spsk. kartoffelmel
  • Fløde
  • Evt. mandler

Sådan gør du

  1. Rabarberne skæres i små stykker og koges møre under låg med vand og sukker.
  2. Sluk under gryden, og jævn med kartoffelmel rørt ud i lidt vand.
  3. Serveres kold med fløde og evt. med et drys mandler.

Tip! Vinrabarber giver den flotteste farve. Er rabarberne små og forårsnye, kan stykkerne blive i grøden. Sidst på sæsonen sies rabarberstykkerne fra, inden grøden jævnes.

Vind kogebogen

Opskriften er fra den nye pocketbog ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’ af Inger Vaaben fra forlaget Koustrup & Co. Du kan vinde et eksemplar af bogen her.

Mest læste artikler