Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.
Vi kender alle chokolade fra det søde køkken, men i det salte køkken er det ikke så udbredt. Og det er en skam. For chokolade i maden kan give en vild fylde og dybde.
Derfor får du her opskriften på den italienske klassiker risotto med mørk chokolade og fennikel:
Tilberedningstid:
30 minutter
Det skal du bruge
2 portioner
- 1 lille skalotteløg
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 125 g risottoris
- 1 lille glas hvidvin
- Ca. 31⁄2-4 dl vand
- 1 stor fennikel eller 2 mindre
- 30 g kakaosmør
- 4 tsk rå kakaopulver
- 2 tsk ahornsirup,
- 20-30 g pecorino eller en vegansk option
- Salt, gerne himalayasalt
Sådan gør du
- Finthak løget. Svits det blødt for lav varme i olien i 4-5 minutter. Tilsæt risene, lad dem suge olien og tilsæt hvidvin. Når al vinen er suget op, tilsætter du vandet lidt efter lidt, til risottoen er al dente – dvs. mør, men med lidt bid i. Du skal røre jævnligt undervejs og hele tiden sikre, at risen er fugtig, så den ikke brænder på.
- Mens risottoen simrer, høvl da fennikel helt fint i skiver, gerne på et mandolinjern.
- Tag gryden af varmen, rør kakaosmør, kakaopulver, ahornsirup og ost i og smag til med salt.
- Server risottoen varm med den høvlede fennikel henover eller ved siden af.
Opskriften er lavet af Sandra Pugliese og Sara Speyer. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i kogebogen Sund med kakao i maden, der henvender sig til alle chokolade- og kakao-entusiaster – og dem er der jo temmelig mange af. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.
