Opskrift på sauté af rabarber til 4 personer
- 4 stilke rabarber
- 1⁄2 kg nye kartofler
- 1 lille spidskål
- 1⁄2 bundt grønne asparges
- 2 stilke rosmarin
- 3 spsk. olivenolie
- 1 bundt ramsløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær rabarberstilkene i diagonale skiver. Vask kartoflerne. Fjern stokken fra spidskålen, og snit den i grove strimler. Skær aspargesene igennem på langs.
- Vend kartoflerne i olie og rosmarin, og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt lidt vand, og krydr med salt og peber. Dæk fadet med folie, og bag i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.
- Når kartoflerne er al dente, tilsættes rabarber, spidskål og asparges, og det hele røres godt rundt. Sættes i ovnen yderligere 10 minutter. Hak ramsløgene og drys over lige inden servering.
Vind kogebogen
Opskriften er fra den nye pocketbog ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’ af Inger Vaaben fra forlaget Koustrup & Co. Du kan vinde et eksemplar af bogen her.