Opskrift: Sauté af rabarber, spidskål og nye kartofler

Det er sæson for de sprøde, røde rabarber – prøv dem i denne nemme og smagfulde ret.

Sauté af rabarber, spidskål og nye kartofler

Opskrift på sauté af rabarber til 4 personer

  • 4 stilke rabarber
  • 1⁄2 kg nye kartofler
  • 1 lille spidskål
  • 1⁄2 bundt grønne asparges
  • 2 stilke rosmarin
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 bundt ramsløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær rabarberstilkene i diagonale skiver. Vask kartoflerne. Fjern stokken fra spidskålen, og snit den i grove strimler. Skær aspargesene igennem på langs.
  2. Vend kartoflerne i olie og rosmarin, og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt lidt vand, og krydr med salt og peber. Dæk fadet med folie, og bag i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.
  3. Når kartoflerne er al dente, tilsættes rabarber, spidskål og asparges, og det hele røres godt rundt. Sættes i ovnen yderligere 10 minutter. Hak ramsløgene og drys over lige inden servering.

Vind kogebogen

Opskriften er fra den nye pocketbog ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’ af Inger Vaaben fra forlaget Koustrup & Co. Du kan vinde et eksemplar af bogen her.

Mest læste artikler