Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.
Der er mange gode grunde til at kaste sig over bønner og bælgfrugter. De mætter de godt, og de indeholder masser af kostfibre, vitaminer og mineraler. De er både billige og nemme at opbevare i dit køkkenlager, da de har lang holdbarhed – og så kan de smage fantastisk, hvis blot du bruger dem rigtigt!
Her får du opskriften på en lækker ret med spicy caribisk fisk og kakaonips.
Det skal du bruge
Opskrift: 6 personer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 25 g frisk ingefær
- 2 spsk solsikkeolie
- 1 spsk karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1/2 tsk five spices*
- 5 spsk kakaonips
- 1 rød chili
- 1 dåse flåede cherrytomater
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 3 dl vand
- 600 g torskefilet
- 1 bundt koriander
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg og hak dem helt fint. Skræl ingefær og hak fint.
- Opvarm olie i en dyb pande. Svits løg og hvidløg, til det bliver klart. Tilsæt ingefær, karry, gurkemeje, five spices og kakaonips. Steg i 3 minutter.
- Skyl chili og skær den i skiver. Tilsæt chili og flåede cherrytomater i panden og kog i et par minutter. Kom kokosmælk og vand i panden. Bring det hele i kog.
- Skru ned for varmen og kog sovsen ind, så den er reduceret med ca. en tredjedel. Rør undervejs, så det ikke brænder på – det tager ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber og lad den trække i 10 minutter. Skær den i mindre stykker. Bring sovsen i kog. Læg fisken i og skru ned for varmen. Lad det simre i 3 minutter.
- … Og servér retten med frisk koriander og kogte ris.
*Five spices er et kendt krydderi, som samler de fem smage fra det asiatiske køkken; sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Krydderiet er en blanding af kanel, nellike, fennikelfrø, stjerneanis og peber.
Opskriften er lavet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen Vild med bønner – og alverdens bælgfrugter. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.