Opskrift: Syltedronningens balsamico-syltede rødløg

Syltet tilbehør kan give variation til alle måltider. Mange kender den evige udfordring med at finde på nye retter at lave og derfor bliver det ofte de samme ti retter, der kommer på middagsbordet. Syltedronningen har en løsning på netop det problem og hér får du en af opskrifterne fra hendes nye kogebog.

Twitter Print

Ifølge Helena Grayston alias Syltedronningen er moderne syltning meget mere end bare syltetøj og marmelade. Man kan også sagtens sylte i det salte køkken, hvor opskriften på balsamico-syltede rødløg kan findes. Disse syltede rødløg minder om de engelske pickled onions, men forskellen er, at pickled onions er syltet uden sukker og med en malteddike i stedet for. I England bruger man ofte malt-vinegar, men herhjemme er lagereddike den mest udbredte til syltning. Malteddike er lidt mildere end lagereddike, og det samme er balsamicoeddike, som er lavet på druesaft, fortæller Helena Grayston.

Det skal du bruge

  • 1 kg borettane løg, perleløg eller små skalotteløg

  • 50 g sukker

  • 375 ml hvidvinseddike

  • 375 ml balsamico-eddike

  • 375 ml hvidvin

  • 5 nelliker

  • 5 sorte, hele pebre

  • 3 hele enebær

Sådan gør du

  1. Læg løgene i en skål med koldt vand, pil dem og skyl dem i rent vand.

  2. Lad roden sidde på, skær kun lige det yderste af roden af, den holder sammen på løget.

  3. Varm ingredienserne til lagen: sukker, eddiker, hvidvin og krydderier sammen i en stor gryde, og lad det nå til kogepunktet.

  4. Tilsæt de pillede og skyllede løg lidt ad gangen, ikke flere end at lagen fortsat koger.

  5. Kog løgene i 5 minutter pr. portion, og tag dem derefter op med en si eller en hulske, og lad dem køle af, mens du fortsætter kogningen.

  6. Fortsæt indtil alle løgene er blevet kogt i 5 minutter.

  7. Læg de afkølede løg i steriliserede sylteglas med en hulske og hæld kogende lage hen over løgene.

  8. Luk med det samme med et rent låg og henkog, hvis du gerne vil have 1 års holdbarhed. (Du kan læse mere om henkogning i bogen “Syltedronningens forråd”).

  9. Ellers kan løgene ”kun” holde 3-6 måneder.

Velbekomme!

Syltning handler om at bevare og forædle råvarer. Du kan nemt bruge rester fra køkkenet og haven til din syltning og på den måde mindske madspild. Bogen “Syltedronningens forråd” er skrevet til alle sylteglade havefolk, vegetarer, miljøbevidste og mange flere.


Bogen ‘Syltedronningens Forråd’, der indeholder 50 opskrifter på hjemmesyltede produkter.

Twitter Print

Mest læste artikler