Opskrift: Udsøgt jomfruhummer med fennikel og hummerbisque

Med denne sommerlige og velsmagende ret på menuen kan du imponere ethvert middagsselskab.
Jumfruhummer med fennikel og hummerbisque

Foto: Fra kogebogen "Fisk og skaldyr - med sund samvittighed"

Her får du opskriften på en ret, der muligvis ser avanceret ud, men som faktisk er overkommelig at lave. Opskriften kommer fra “Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed” – en kogebog der indeholder inspiration til at få sneget mere lækker fisk og skaldyr på menuen derhjemme. Opskriften er udviklet af ejerne af HAV i Torvehallerne, Kaj Hilfling og Tommy Raabo Fischer.

Ingredienser til to personer

Det skal du bruge:

  • 300 g jomfruhummerhaler
  • 1 fennikel
  • 2 store tomater
  • 200 ml hummerfond
  • 2 dl piskefløde
  • Salt
  • Sukker
  • Balsamico
  • Timian
  • Hvidvin
  • Brøndkarse

Sådan gør du:

  1. Halerne pilles, og tarmen fjernes. Få eventuelt din fiskehandler til at vise dig, hvordan man gør.
  2. Fenniklen skæres i ottendedele og skylles. Læg dem i et ildfast fad med en god sjat hvidvin, et par timiankviste og lidt vand.
  3. Dæk fadet med stanniol og damp i cirka seks minutter ved 150 grader. Fjern toppen fra tomaten, og skær herefter tomaten ud i skiver på cirka fem mm.
  4. Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, drys dem med salt og sukker, og giv dem et lille skvæt balsamico.
  5. Bag i 15 minutter ved 150 grader. Kom fonden og fløden i en kasserolle, og kog den til den tyknes. Smag til med salt og peber.
  6. De dampede fennikeldele ristes hårdt af på panden på begge sider for at give en lækker stegeskorpe.
  7. Halerne steges på en varm pande med lidt olie – men kun på den røde side – i ca. ét minut. Toppes med brøndkarse.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler